خوراکی سرخ شده که از نخود یا لوبیا فاوا تشکیل شده است. این غذای خاورمیانه ای اغلب در یک نان پیتا پیچیده شده یا با سالاد و سس سرو می شود. فرقی نمیکند این غذا چگونه سرو شود، فلافل ظاهر بیرونی کمی ترد، و درونی نرم دارم و از هر نظر کاملاً خوشمزه است!
فلافل که در میان گوشت خواران و گیاهخواران به طور یکسان پرطرفدار است (گیاه خواران اغلب آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت مصرف می کند)، یکی از غذاهایی است که مطمئناً سزاوار داشتن یک روز بخصوص است. در 22 خرداد ( 12 ژوئن) هر سال، زمان جشن گرفتن یکی از خوراکی های مورد علاقه جهان یعنی نخود با عنوان روز جهانی فلافل است!
تاریخچه روز جهانی فلافل
اینکه مفهوم فلافل دقیقا کجا و چه زمانی شکل گرفت جای بحث دارد. در بیشتر موارد، بسیاری از مردم موافقند که این غذا برای اولین بار در مصر به طور گسترده رواج یافت، زمانی که مسیحیان از این غذا به عنوان جایگزینی برای گوشت در طول مدتی که روزه بودند (فصل قبل از عید پاک که مسیحیان به طور سنتی از خوردن گوشت روزه میگرفتند) استفاده میکردند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با 12 پاستا ایتالیایی خوشمزه که حتما باید امتحان کنید 🥘
بیشتر بخوانید: 7 فایده خوردن تخم مرغ به صورت روزانه + 19 دستور پخت تخم مرغ
به نظر می رسد فلافل در ابتدا با باقالی درست می شد. احتمالاً بعداً بود که از نخود برای پختن فلافل استفاده شد، زمانی که فلافل به شمال رسید، برخی از مردم فکر می کردند که این وعده غذایی ممکن است حتی به مصر و زمان فرعونیان بازگردد، اگرچه هیچ کس در این مورد کاملاً مطمئن نیست.
در خاورمیانه و مصر، فلافل در نهایت تبدیل به یک شکل محبوب از غذاهای خیابانی شد. اغلب، آن را به عنوان یک بخش از مجموعه غذاهای کوچک دیگر، که به عنوان مزه شناخته می شود، خورده می شود.
روز جهانی فلافل آنقدر در مصر محبوب است که حتی مکدونالدز نیز نسخهای از فلافل خود را که به طور ویژه «مک فلافل» نامیده میشود، به عنوان بخشی از منوی صبحانه خود سرو میکند!
بعد از اینکه فلافل عمدتاً در منوی رستوران ها و محله های یهودی یا یونانی در آمریکای شمالی قرار گرفت، پس از سال 1970 این غذای خوشمزه به عنوان یک غذای خیابانی محبوبیت پیدا کرد و امروزه اغلب به عنوان یک غذای بدون گوشت به گیاهخواران ارائه می شود.
اما مهم نیست که این غذا از کجا سرچشمه گرفته باشد روز جهانی فلافل بهترین روز برای لذت بردن از آن است!
چگونه روز جهانی فلافل را جشن بگیریم؟
جشن گرفتن روزهای غذا بسیار سرگرم کننده است زیرا آنها تقریباً منحصراً حول آشپزی و غذا خوردن می چرخند! این راهها را برای جشن گرفتن روز فلافل در نظر بگیرید یا ایدههای خلاقانه دیگری را ارائه دهید:
فلافل را در منو قرار دهید
امروز بهانهای عالی برای گنجاندن فلافل در وعدههای غذاییتان است. در بازار غذای خیابانی یا رستورانهای خاورمیانهای بگردید و فلافل را امتحان کنید! یا، کسانی که دسترسی آسان به رستوران ندارند، فلافل را از خواربار فروشی یا اغذیه فروشی ها تهیه کنید و آن را با مقداری نان پیتا و سالاد در خانه میل کنید.
سعی کنید فلافل را در خانه درست کنید
برای کسانی که می خواهند فلافل خود را درست کنند، ممکن است تعجب آور باشد که چقدر ساده می توان فلافل خوشمزه و ترد را در منزل تهیه کنند! شاید امروز روز خوبی برای امتحان کردن و پختن فلافل باشد؟
نخود به خودی خود ممکن است کمی کسل کننده باشد، بنابراین بیشتر سازندگان فلافل دوست دارند ادویه هایی مانند گشنیز و زیره را داخل آن بریزند تا طعم آن جالب تر شود.
اگر فلافل را در یک نان پیتا بپیچید، حتماً مقداری کاهو تازه، ورقههای گوجه فرنگی، خیار و سس نیز به آن اضافه کنید. به طور سنتی، آن را با تاهینی سرو میکنند، اما مردم میتوانند سسهایی را که ترجیح میدهند انتخاب کنند. برخی از افراد سس زاتزیکی را دوست دارند که یک سس خامه ای است که با پایه خیار درست می شود و سپس با شوید طعم دار می شود.
حتماً خلاقیت های تهیه ی فلافل را با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارید و اهمیت جشن گرفتن روز فلافل را به آنها یادآوری کنید!
نحوه نوشتن فلافل در زبان های مختلف
فارسی و عربی | فلافل |
چینی | 炸豆丸子 |
چینی (سنتی) | 油炸鷹嘴豆餅 |
فرانسوی | falafels |
آلمانی | Falafel |
هندی | फ़लाफ़ेल |
ایتالیایی | falafel |
ژاپنی | ファラフェル |
کره ای | 팔라펠 |
پرتغالی | falafel |
اسپانیایی | falafel |
ترکیه ای | falafel |
بیشتر بخوانید: روز جهانی وافل :: World Waffle Day [ 5 فروردین – 25 مارچ ]
بیشتر بخوانید: تاریخچه روز جهانی باریستا [ 1 مارس – 10 اسفند ] :: Barista Day