انواع مختلف فر‌ها در بازار موجود هستند. برای انتخاب مدل مناسب باید اول ویژگی های فرگاز را بررسی کنید، و در کنار آن محیط آشپزخانه را هم از نظر مساحت، نوع سوخت مصرفی و هم نحوه اتصالات را در نظر بگیرید.

ضرورت وجود فر در آشپزخانه

برای پخت غذا به شعله گاز نیاز است و گاز رومیزی هم این کار را برای ما انجام می دهد ولی بهتر است اول با تفاوت حرارت دهی این دو وسیله آشنا شویم. در اجاق گاز شعله ها در کف قرار دارند و حرارت نیز از پایین به غذا می رسد. این یک ویژگی معمول در پخت انواع غذاها به حساب می آید. در فر های گازی حرارت در همه جای دستگاه به صورت یکسان پخش می شود.

این جریان حرارت داغ هم باعث پخت یکنواخت می شود، و هم سطح بالایی غذا را گریل می کند. برشته شدن بر ظاهر غذا تاثیر زیادی می گذارد. به خاطر همین تفاوت، فر و گاز نمی توانند به جای هم استفاده شوند و وجود هر دو برای پخت غذا، ضروری است.

1. فر‌گاز مبله

فر‌گاز مبله نمونه ای از اجاق های ساده و قدیمی است که بارها نمونه های مختلفی از آن را در اکثر منازل دیده ایم. در این مدل فر‌گاز، شعله های اجاق گاز در قسمت فوقانی آن قرار دارد و محفظه فر، در پایین فر‌گاز. اگر می خواهید اجاق گاز و فر‌ را جداگانه خریداری نکنید، می توانید از این مدل فر‌‌گاز استفاده کنید.

البته این مدل ها دیگر قدیمی و جا گیر هستند و با فضای محدود آشپزخانه های امروزی جور در نمی آید. بنابراین این مدل فر‌گازها کم کم جایگاه خودشان را در مارکت لوازم آشپزخانه از دست دادند و به جای آن ها اجاق های صفحه ای و گاز های رومیزی در مدل های مختلف به بازار لوازم خانگی دنیا راه پیدا کردند.

2. فر روکار یا رومیزی

کارایی و عملکرد فرگاز روکار و توکار تفاوت چندانی ندارد. بلکه فقط تفاوت آن در نحوه نصب دستگاه هاست. فرگاز روکار بر روی کابینت قرار می گیرد. حمل و جا به جایی آن بسیار آسان است. اگر که قصد تغییر دکوراسیون داشته باشید، می توانید فرگاز روکار‌تان را به آسانی جا به جا کنید.

فر توکار در آشپزخانه سه حالت برقی، گازی و برقی-گازی دارد که در ادامه با معایب و مزایای هر یک از آن ها آشنا می شویم.

3. فر گازی توکار

فرگاز توکار با استفاده از سوخت گاز شهری کار می کند. این محصول در کنار راندمان بالا، مصرف سوخت کمی هم دارد و کاملا مقرون به صرفه است؛ اما برای افرادی که دسترسی به گاز شهری ندارند، به هیچ وجه انتخاب مناسبی نیست. چون اگر برای استفاده از این فرگاز ها از کپسول گاز استفاده کنند و حادثه ای رخ دهد، شرکت سازنده شما را شامل هیچ نوع گارانتی نمی داند و مقصر مستقیم این اتفاق خود شما هستند نه محصول!

فر‌های گازی نمونه جدیدی از فرهای تو کابینتی هستند که در طی چندین ساله گذشته محبوبیت ویژه ای در بین آشپزها پیدا کرده اند. هنوز هم بسیاری از افراد هستند که کار کردن با فر‌های گازی را به کار کردن با فرهای برقی ترجیح می‌دهند. این گونه فر‌ها حرارت را به طور متعادل پخش می کنند و نیز فضای مرطوبی را برای پخت ایجاد می کنند. مزایا و معایب فرهای گازی توکار به شرح زیر است.

فرگاز

مزایا فرگاز توکار

  1. فرگاز های توکار قیمت مناسبی نسبت به سایر فر ها دارند.
  2. فضای مرطوب فر برای پخت غذاهایی مثل پیتزا مناسب است.
  3. در صورت قطعی برق فعالیت اش متوقف نمی شود.
  4. فرگاز توکار دوام بالایی دارد و به هزینه خاصی هم برای نگهداری احتیاج ندارد.
  5. گرم و سرد شدن آن زود اتفاق می افتد.

معایب فرگاز توکار

  1. کنترل حرارت آن نسبت به فر برقی کمتر است.
  2. در صورتی که تجمع گاز در خانه اتفاق بیفتد می تواند خطر آفرین باشد.
  3. تنوع مدل ندارند.
  4. فرگاز توکار به این دلیل که با گاز کار می کند برنامه پذیر نیستند.
  5. اتصال گازی آن باید جدا باشد (در صورتی که شیلنگ فر گازی را به همان لوله مربوط به اجاق گاز وصل کنید، مشمول شرایط گارانتی نخواهید بود)

۲. فر برقی توکار

بسیاری از سرآشپز های حرفه ای از فر برقی برای طبخ غذا استفاده می کنند. پخت غذا در فر برقی از طریق امواجی که در المنت ها است، انجام می پذیرد. فن داکت نیز حرارت را به طور کامل در محیط فر پخش می کند و باعث پخت کامل غذا می شود. فر برقی در مدل های جدیدی وارد بازار شده است.

مطالب مرتبط : رونمایی از محصول فر هوشمند تایسز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت

مزایای فر برقی توکار

  1. درجه حرارت در فر فرقی بالا اما قابل کنترل است.
  2. برای طبخ غذاهای خشک مثل (شیرینی و نان) مناسب است.
  3. اتصال آن بسیار راحت است و به وسیله برق شهری کار می کند.
  4. برنامه های پخت متنوعی دارد.
  5. در بعضی از مدل ها قابلیت یخ زدایی نیز وجود دارد که احتیاجی به خرید ماکرویو نمی باشد.

معایب فر برقی توکار

  1. فر های برقی دیوار عایق ضخیمی دارند. در هنگام خرید به حجم داخل فر نیز توجه کنید.
  2. قیمت فر های برقی بالاتر از فر های گازی است و مصرف برق بالایی نیز دارند.
خرید ضرورت وجود فرگاز در آشپزخانه و انواع فرها | تایسز

۳. فر برقی – گازی

در این نمونه از فر ها حرارت از دو منبع برق و گاز تامین می شود. در برخی از مدل ها با روشن کردن دستگاه المنت از بالا و شعله پخش کن از پایین شروع به فعالیت می کنند اما در مدل های دیگر فرآیند پخت با انرژی گاز تمام می شود. در همه مدل ها چیزی که مشخصا وجود دارد، این است که به اتصال همزمان برق و گاز نیاز است و این مورد بزرگترین عیب فرهای برقی-گازی است. چرا که در صورت به وجود آمدن اتصالی برق، ممکن است آتش سوزی بزرگی اتفاق بیفتد. بنابراین هنگام خرید این محصول حتما از ایمنی و کارایی ان مطمئن شوید.

مزایای فر برقی – گازی

  1. برخی از کارشناسان بر این باورند که عملکرد این مدل از فرگازی بهتر است و می توان به آن برنامه های مختلف داد.

معایب فر برقی – گازی

  1. به این دلیل که همزمان هم از برق و هم از گاز استفاده می کنند، در صورت نبود اتصال گازی در بعضی مناطق شهری و روستایی، شامل گارانتی نمی شوند.
  2. رطوبت موجود در غذا را خشک نمی کنند و باعث خمیری شدن آن می شوند.
  3. فن داکت در این فر ها باعث اخلال در نحوه کارکرد شعله های پایین می شود؛ یعنی شعله ها به طور کامل نمی‌سوزند.
  4. تنوع مدل های آن کم است.
  5. به دلیل اتصال همزمان گاز و برق می توانند باعث بروز حادثه شوند.

مطالب مرتبط : راهنمای کامل خرید فر توکار آشپزخانه 0 تا 100