قهوه یکی از نوشیدنی های مورد علاقه مردم است، اما بدون باریستاهای قهوه، نوشیدنی مورد علاقه ما چه نوع قهوه ای خواهد بود؟ بنابراین، به نظر می رسد بهتر است که یک روز به آنها اختصاص داده شود و از باریستاها قدردانی کنیم. روز جهانی باریستا هر سال در اول مارس است. در این مطلب از تایسز مگ قصد داریم به تاریخچه روز جهانی باریستا بپردازیم و کمی در مورد تاریخچه مسابقات باریستا آشنا بشیم.
باریستا کیست؟
کلمه باریستا از ریشه زبان ایتالیایی و اسپانیایی در سال 1938 گرفته شده است که به معنای “بارمن” مرد یا زن است که معمولاً پشت پیشخوان کار می کند، و نوشیدنی های گرم (مانند اسپرسو)، همچنین نوشیدنی سرد و میان وعده ها را سرو می کند. باریستا بودن یک عنوان شغلی نسبتاً جدید است. باریستاها جادوی پشت دانه های قهوه هستند، آنها قهوه فوق العاده عالی را برای هزاران نفر ارائه می دهند. قهوه به بخش اصلی زندگی ما تبدیل شده است.
این چیزی است که ما هر روز می نوشیم تا به ما کمک کند تمرکز کنیم، و روز را شروع کنیم. به لطف باریستاها، مردم می توانند قهوه را به روش های مختلف و متناسب با میل خود تهیه و آماده مصرف کنند. باریستاها عموماً اپراتور یک دستگاه اسپرسوساز تجاری هستند و نقش آنها آماده کردن شات های قهوه است. درجه ای که تهیه قهوه به صورت خودکار و یا دستی انجام می شود به طور قابل توجهی متفاوت است، از عملکرد فشار دادن یک دکمه تا یک فرآیند دستی که با تلاش مراحل مختلف آن انجام می شود.
اسپرسو یک نوشیدنی بسیار سخت است و تهیه اسپرسو دستی خوب یک کار ماهرانه در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، تهیه نوشیدنیهای دیگر، بهویژه نوشیدنیهای مبتنی بر شیر مانند کاپوچینو و لاته، و همچنین قهوه های دیگر غیر از اسپرسو، به کار و مهارت بیشتری برای درست کردن کف کردن خوب، و مناسب برای لاته آرت نیاز دارد. علاوه بر تهیه اسپرسو و سایر نوشیدنیها و خدمات کلی به مشتریان، باریستاهای ماهر در مورد کل فرآیند قهوه برای تهیه موثر فنجان قهوه مورد نظر، از جمله نگهداری و برنامهریزی دستگاه، روشهای آسیاب، برشته کردن و کشت گیاه قهوه، دانش کسب میکنند.
بیشتر بخوانید : روز جهانی غذای تند؛ 26 دی – 16 ژانویه
چند راه کوچک وجود دارد که می توانید قدردانی خود را از باریستا نشان دهید. اینگونه است:
روز جهانی باریستا را در شبکه های اجتماعی جشن بگیرید.
شما به باریستا فرصت انتخاب قهوه خود را بدهید، به آنها فرصت دهید تا جادوی خود را انجام دهند! برای کمی ماجراجویی خارج از روال روزانه قهوه، «معمول» را کنار بگذارید و از باریستای پشت پیشخوان بخواهید که شما را با نوشیدنی مورد علاقه خود یا چیزی کاملاً تصادفی غافلگیر کند. از آنجایی که آنها متخصص هستند، چرا به آنها اجازه نمی دهیم کاری را که در آن عالی هستند انجام دهند؟ و اگر نوشیدنی خود را دوست دارید، آنها را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید!
باریستاها دوست دارند استعدادهای خود را به رخ بکشند، بنابراین به آنها فرصت دهید تا این کار را انجام دهند و از انها آرت بخواهید!
این روز همه چیز در مورد حمایت مردم از باریستاهای خود است. باریستاها به سفارش گرفتن و تهیه نوشیدنی های خوشمزه عادت دارند. باریستا ها در مقابل کاری که انجام می دهند چیز زیادی دریافت نمی کنند، پس سخنان تایید و سپاسگزاری از شما برای آنها با ارزش است. روز ملی باریستا فرصتی عالی برای نشان دادن توجه به آنهاست و اینکه کاری که انجام می دهند برای همه عاشقان قهوه بسیار مهم است!
مسابقات روز جهانی باریستا
مسابقات باریستا می تواند راهی سرگرم کننده برای شرکت در جشن های روز ملی باریستا باشد! مسابقات جهانی باریستا در سرتاسر جهان در مکان هایی مانند نروژ، ژاپن، ایالات متحده، ایرلند، سوئیس و غیره برگزار شده است. از سال 2000 که این مسابقات شروع شد تا سال 2006، نروژ یا دانمارک قهرمان شدند به استثنای سال 2003 که استرالیا قهرمان شد. از آن زمان، انگلیس سه بار قهرمان شده است و جاهای دیگر مانند ژاپن و گواتمالا نیز این قهرمانی را کسب کرده اند.
اگر مسابقات جهانی باریستا برای شرکت خیلی دور باشد، برخی از شهرها مسابقات محلی باریستا را نیز برگزار می کنند که می توان در آن شرکت کرد و گاهی اوقات مردم اجازه دارند به عنوان تماشاگر تماشا کنند. این می تواند راهی فوق العاده برای یادگیری بیشتر در مورد باریستاها و میزان استعداد و مهارت در هنر قهوه سازی باشد!
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل خرید فر توکار آشپزخانه 0 تا 100