در دو دهه اخیر، این غذای سنتی ژاپنی که به عنوان سوشی شناخته می شود، کمی حساس شده است. اغلب به عنوان ماهی خام در نظر گرفته می شود، بنابراین توسط بسیاری از مردم نادیده گرفته می شود، حقیقت پشت چیستی سوشی پیچیده تر است، و می تواند یک غذای خوشمزه برای کسانی باشد که این چنین تمایل دارند. روز جهانی سوشی این غذای خوشمزه را جشن می گیرد و به دنبال افزایش آگاهی در مورد حقایق و افسانه های پیرامون آن است.
- تاریخچه روز جهانی سوشی
- 6 حقیقت شگفت انگیز درباره سوشی که هرگز نمی دانستید
- – آیا میدانستید منشأ سوشی در ژاپن نبوده!
- – آیا میدانستید گیاه واسابی (Wasabi) واقعی گران است؟
- – آیا میدانستید برنج سوشی زمانی بی ارزش بود!
- – آیا میدانستید کلمه “SUSHI” به برنج اشاره دارد؟
- – آیا میدانستید جلبک دریایی تنها بسته بندی سوشی نیست؟
- – آیا میدانستید یک زلزله سوشی را محبوب تر کرد!
- معرفی 20 سوشی پرطرفدار و محبوب
- 20. سوشی ایناریزوشی :: Inarizushi
- 19. سوشی رول فیلادلفیا :: Philadelphia Roll
- 18. سوشی تاکو :: Taco
- 17. سوشی رول ماهی تن تند :: Spicy Tuna Roll
- 16. سوشی تماکی :: Temaki
- 15. سوشی ماهی مرکب :: Squid
- 14. سوشی خرچنگ :: Crab
- 13. سوشی ماهی قزل آلا :: Masago
- 12. سوشی رول اژدها :: Dragon Roll
- 11. سوشی ایکورا :: Ikora
- 10. سوشی رول عنکبوتی :: Spider Roll
- 9. سوشی تاماگویاکی :: Tamagoyaki Roll
- 8. سوشی رنگین کمان رول :: Rainbow Roll
- 7. سوشی تورو :: Toro
- 6. سوشی میگو :: Shrimp
- 5. سوشی یونی :: Uni
- 4. سوشی رول کالیفرنیا :: California Roll
- 3. سوشی کامپاچی :: Kampachi
- 2. سوشی سابا :: Saba
- 1. سوشی آکامی :: Akami
- سوالات متداول در رابطه با سوشی
- سوشی چیست؟
- آیا سوشی یک غذای سالم است؟
- آیا سوشی در تغذیه ورزشکاران مفید است؟
- آیا سوشی برای بیماران با گلوتن حساسیت مناسب است؟
تاریخچه روز جهانی سوشی
ردیابی منشا سوشی ما را به یک سفر جالب هدایت می کند،ما را به جنوب شرق آسیا می برد. ماهی که به نام نارزوشی شناخته می شود، با پیچیده شدن در برنج نمکی و تخمیر شده ذخیره می شد، جایی که به لطف تخمیر برنج، ماه ها در یک زمان خوب باقی می ماند. در اصل برنج زمانی که برای خوردن آماده می شد دور انداخته می شد و فقط ماهی مصرف می شد.
مرحله بعدی در توسعه سوشی برای کام مدرن بسیار آشناتر است، که به نام نماناره شناخته می شود، از ماهی نیمه خامی ساخته شده است که در ماهی پیچیده شده و قبل از تغییر طعم مصرف می شود. سوشی از راهی برای نگهداری ماهی به شکل جدیدی از آشپزی تغییر کرده بود. اما این آخرین مرحله در تکامل غذاها نبوده است.
در دوره ادو، بین سال های 1600 تا 1800 میلادی در ژاپن، شکل سنتی سوشی که امروزه می شناسیم، به وجود آمد. در این مرحله این غذا منحصر به فرهنگ ژاپنی بود و شامل ماهی و سبزیجات پیچیده شده در برنج بود، برنج با سرکه مخلوط می شد. این شکل سوشی دارای تنوع منطقه ای بود، اما ایده اصلی هنوز یکی از محبوب ترین شکل های سوشی امروزی است.
بیشتر بخوانید: روز جهانی فلافل – 12 ژوئن | فراخوان برای همه طرفداران فلافل
بیشتر بخوانید: 7 فایده خوردن تخم مرغ به صورت روزانه + 19 دستور پخت تخم مرغ
6 حقیقت شگفت انگیز درباره سوشی که هرگز نمی دانستید
مردم در سراسر جهان عاشق خوردن سوشی هستند، اما بسیاری از آنها چیز زیادی در مورد آن نمی دانند. در حالی که آن ها از مواد تشکیل دهنده رول های مورد علاقه خود و تفاوت بین نیگیری و ماکی آگاه هستند، چیزهای جالب دیگری نیز وجود دارد که آن ها هیچ ایده ای در مورد آن ها ندارند. اگر می خواهید همه را با دانش عمیق خود در مورد سوشی شگفت زده کنید، باید سعی کنید این حقایق را با آنها به اشتراک بگذارید.
– آیا میدانستید منشأ سوشی در ژاپن نبوده!
در حالی که این اغلب به عنوان یک اختراع ژاپنی دیده می شود، در واقع در آسیای جنوب شرقی ایجاد شده است. ظرفی به نام ناره زوشی که از برنج و ماهی پیچیده شده در اطراف آن تشکیل شده بود در جایی از رودخانه مکونگ سرچشمه می گرفت که در نزدیکی ژاپن نیست. پس از ایجاد در آنجا، قبل از رسیدن به ژاپن در چین محبوب شد و تبدیل به غذای محبوب امروزی شد.
– آیا میدانستید گیاه واسابی (Wasabi) واقعی گران است؟
واسابی که در بسیاری از رستوران ها به شما ارائه می شود اصلا معتبر نیست. این در واقع پودر ترب و خردل است که به رنگ سبز در آمده است تا شبیه واسابی واقعی باشد. این امر معمول است زیرا گیاه واسابی بسیار گرانی است. بسیاری از رستوران هایی که آن را ارائه می دهند برای جبران هزینه ها هزینه اضافی دریافت می کنند.
– آیا میدانستید برنج سوشی زمانی بی ارزش بود!
زمانی که سوشی اختراع شد، برنج را دور ماهی میپیچیدند تا طعمی بینظیر به آن ببخشند، عمر آن را افزایش دهند و از آن در برابر حشرات محافظت کنند.وقتی زمان خوردن ماهی رسید، برنج را دور می انداختند. به جای ماهی کهنه و تخمیر شده و برنج، غذاهای دریایی تازه را در برنجی که با سرکه تهیه شده است، می پیچند.
– آیا میدانستید کلمه “SUSHI” به برنج اشاره دارد؟
بسیاری از مردم وقتی به آنها سوشی پیشنهاد می شود که شامل ماهی نمی شود، کمی متحیر به نظر می رسند. آنها آن را غیر معتبر می دانند در حالی که اصلاً اینطور نیست.
کلمه سوشی در واقع به برنجی اطلاق میشود که در تهیه این غذاها استفاده میشود، یعنی تا زمانی که برنج سرکهدار در رول وجود داشته باشد، لازم نیست ماهی داشته باشد تا اصل باشد.
– آیا میدانستید جلبک دریایی تنها بسته بندی سوشی نیست؟
در حالی که جلبک دریایی محبوب ترین ماده ای است که به عنوان بسته بندی برای سوشی استفاده می شود، چیزهای دیگری نیز وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. تخم مرغ، خیار برش نازک، آووکادوی نیمه سفت و کاغذ سویا همه جایگزین هستند.
برخی از مردم این جایگزین ها را ترجیح می دهند زیرا آنها طرفدار جلبک دریایی نیستند. این یک طعم اکتسابی است و برخی معتقدند که طعم قوی آن ملایم بودن مواد دیگر مانند سبزیجات و ماهی را از بین می برد.
– آیا میدانستید یک زلزله سوشی را محبوب تر کرد!
سوشی به طور سنتی به عنوان غذای خیابانی تلقی می شد و بسیاری از فروشندگان توانایی باز کردن مکانی برای فروش سوشی را نداشتند.همه این ها پس از وقوع زلزله در سال 1923 تغییر کرد.قیمت ملک به قدری پایین آمد که ناگهان میتوان یک رستوران خرید و در آنجا سوشی سرو کرد.اکنون بسیار رایجتر است که این غذا در یک غذاخوری سرو شود تا اینکه در کنار جاده. وقتی صحبت از خوردن چیزی محبوب مانند سوشی به میان می آید، داشتن دانش بیشتر از اطرافیانتان همیشه عالی است.
معرفی 20 سوشی پرطرفدار و محبوب
شاید نمادین ترین غذای ژاپنی، سوشی بسیار فراتر از تصور اولیه ماهی خام و برنج است. در سطح بالاتر ، سوشی پیچیده است، با برش های پیچیده و اجزای فریبنده ساده، مانند sumeshi (برنج چاشنی شده)، که اغلب به عنوان مهمترین بخش سوشی عالی شناخته می شود.
البته سوشی بین المللی نیز شده است و در همه جا از ایالات متحده گرفته تا ایتالیا ظاهر می شود و با این تغییر جهانی مواد و طعم های متفاوتی به وجود می آید. چیزی که ممکن است برای بسیاری از طرفداران سوشی آمریکایی تعجب آور باشد این است که برخی از رول های مورد علاقه آن ها در ایالات متحده ساخته شده است.
در ژاپن، سوشی به طور کلی دارای مواد بسیار کمتری است، با صرف نظر از تکه های تمپورا (خوراک ژاپنی دارای ماهی و میگو و سبزیجات سرخ کرده)، مایونز تند و سس های شیرین که بسیاری از تولیدات سوشی بین المللی را پوشش می دهد.
سوشی از سه نوع نیگیری، ماکی و شاشیمی تشکیل شده است.
- نیگیری از یک دسته کوچک مستطیل برنج سوشی که با تکه ای ماهی یا صدف پوشانده شده درست می شود.
- ماکی، سوشی رول شده است که مواد آن با برنج سوشی پوشانده شده و در جلبک دریایی نوری پیچیده شده است.
- ساشیمی فقط تکه های ماهی خام است – بدون برنج.
اما از آنجایی که تنوع بیپایانی از سوشی در این سه سبک وجود دارد، انتخاب بهترینها برای شما میتواند یک تلاش دشوار باشد. برای این لیست، Tasting Table انواع سبک های سوشی ژاپنی و آمریکایی محبوب و دست کم گرفته شده را انتخاب کرده است. در حالی که سبک ژاپنی بر کیفیت ماهی و تکنیکهای ظریف تمرکز میکند، گاهی اوقات یک رول با سس پوشیده شده و سرخشده بهجا میآید.
20. سوشی ایناریزوشی :: Inarizushi
سوشی چیزی فراتر از غذاهای دریایی است و یک مثال عالی از آن ایناریزوشی است. بهعنوان «سوشی روباه» که توسط NHK World ترجمه شده است، این توفوی سرخشده، شیرین و پر شده، برگرفته از این باور عامیانه ژاپنی است که روباهها این ماده را دوست دارند.
ایناریزوشی که با برنج سوشی چاشنیشده پر شده، میتواند حاوی موادی مانند قارچ شیتاکه، اومبوشی (که ترشی آلو ژاپنی است) یا دانههای کنجد باشد. طعم این سوشی اغلب گیاهی دلچسب است، با بافت و شیرینی فراوان از دوران آبورا، که در سس سویا، ساکه و میرین و گاهی اوقات داشی طعم دار می شود. در ژاپن، ایناریزوشی معمولاً در پیک نیک لذت میبرند.
19. سوشی رول فیلادلفیا :: Philadelphia Roll
رول فیلادلفیا برای اولین بار در شهر فیلادلفیا ساخته شد. مادام سایتو (با نام مستعار “ملکه سوشی”) با الهام از غذاهای یهودی، اغلب به عنوان مخترع شناخته می شود. سایتو می گوید که رول فیلادلفیا را پس از خوردن صبحانه در خانه یکی از دوستانش در دهه 1980 ساخته است. او با الهام گرفتن از غذا و پیشنهادات مشتریاش، رول سوشی را – که با ترکیب ماهی قزل آلا و پنیر خامهای فیلادلفیا درست میشود – رول فیلادلفیا نامید.
مانند دیگر رول های سوشی آمریکایی، رول فیلادلفیا به عنوان راهی برای سهولت آمریکایی ها در خوردن ماهی خام ایجاد شد. اگرچه ایده پنیر خامه ای در سوشی ممکن است عجیب به نظر برسد، اما منطقی در این ترکیب طعم وجود دارد. به هر حال، همانطور که سایتو در طول آن چاشت سرنوشت ساز کشف کرد، پنیر خامه ای و ماهی قزل آلا دودی یک ترکیب شیرینی محبوب است، پس چرا آن را در برنج سوشی غلتان نکنیم؟
18. سوشی تاکو :: Taco
بر خلاف سایر مواد تشکیل دهنده سوشی، تاکو یا اختاپوس، قبل از سرو به چندین ساعت آماده سازی نیاز دارد. این به این دلیل است که اختاپوس خام تازه بسیار سخت است که بتوان مستقیماً خورد. اختاپوسی که به درستی تهیه نشده است، لاستیکی است و اساساً غیرقابل خوردن است، بنابراین تسلط بر این غذای دریایی به یک عمل دشوار تبدیل شده است.
برای تهیه اختاپوس، سرآشپزهای سوشی آن را با دست نرم می کنند یا در آب یا مخلوطی از سس سویا، ساکه و میرین (به نام ساکورا نی) می جوشانند و طعم بیشتری به آن می بخشند. پس از این فرآیند، اختاپوس را نازک برش داده و روی برنج سوشی برای نیگیری قرار می دهیم. سوشی هشت پا که به خوبی آماده شده است باید لطیف با سفتی دلپذیر و با طعم گوشتی معطر باشد.
17. سوشی رول ماهی تن تند :: Spicy Tuna Roll
رول تن تند که مخلوطی از ماهی تن خام و سس تند است، به راحتی یکی از محبوب ترین منوی رستوران های سوشی آمریکایی است. در دهه 1980، غذاهای تند در غذاهای ژاپنی چندان رایج نبود. سرآشپز از عشق آنها به سس فلفل الهام گرفت و این ماده را با تکه های ماهی باقی مانده پس از بریدن ماهی تن برای غذاهای دیگر ترکیب کرد.
یکی از واقعیت هایی که ممکن است برای طرفداران رول تندی تند تعجب آور باشد، تهیه خود ماهی تن است. اکثر رولهای تن تند از چیزی به نام «خراش ماهی تن» تهیه میشوند که اساساً گوشت ماهی تن است که پس از جدا شدن بیشتر گوشت (از طریق PBS) از اسکلت خراشیده میشود. اما اجازه ندهید که شما را بترساند – اگر از طرفداران ادویه هستید، از سفارش این رول محبوب پشیمان نخواهید شد، زیرا طعم آن با ماهی تن گوشتی و چرب به خوبی هماهنگ می شود.
16. سوشی تماکی :: Temaki
علاوه بر رول نیگیری و ماکی، یکی دیگر از انواع رایج سوشی تماکی است. به گفته Serious Eats، تمکی در واقع برنج سوشی و مواد تشکیل دهنده آن در یک مخروط نوری پیچیده شده است. تماکی که از نظر بسیاری سادهترین سوشی برای تهیه است، میتواند دارای طیف گستردهای از مواد باشد – از سبزیجات گرفته تا ماهی پخته یا خام گرفته تا ترشی. از آنجایی که با مواد بسیار زیادی پر شده است، معمولاً توصیه می شود که غذاخوری فقط گوشه نوری را در سس سویا فرو کند تا طعم رول را تحت تأثیر قرار ندهد.
15. سوشی ماهی مرکب :: Squid
با بیش از 100 نوع ماهی مرکب در ژاپن، ماهی مرکب به عنوان یک ماده مقرون به صرفه و رایج در آشپزی ژاپنی در نظر گرفته می شود. زمانی که ماهی مرکب خام تازه سرو می شود و به درستی برش داده می شود، یک جزء خوشمزه سوشی است. بافت ماهی مرکب خام منحصر به فرد است – نرم با تندی خوشایند و گوشتی – و طعم آن ملایم و کمی شیرین است.
در حالی که سوشی ساخته شده با ماهی مرکب را می توان سس سویا و واسابی سرو کرد، اما این غذای دریایی از فشرده کردن مرکبات بسیار سود می برد. در ژاپن، بسیاری از سرآشپزهای سوشی دوست دارند سوشی ماهی مرکب را با نمک و سوداچی سرو کنند، مرکبات کوچکی شبیه به یوزو(یک نوع میوه از نوع مرکبات).
14. سوشی خرچنگ :: Crab
از خرچنگ پوسته نرم سرخ شده در رول های عنکبوت گرفته تا خرچنگ دانجنس. در رول های کالیفرنیا، خرچنگ یک ماده محبوب سوشی است. در ژاپن خرچنگ اغلب به سبک نیگیری سرو می شود و صدف های شیرین جلوه این غذا هستند.
به طور سنتی، خرچنگ در سوشی ژاپنی استفاده نمی شد. با این حال، سوشی مدرن ژاپنی از سخت پوستان بسیار استفاده می کند، از خرچنگ برفی گرفته تا شاه خرچنگ چشمگیر. به طور کلی، پاهای خرچنگ، نه بدن، برای سوشی استفاده می شود. و در مورد خرچنگ برفی، بهویژه پاهای خرچنگ نر ارزشمندتر هستند، زیرا شیرینتر و لطیفتر هستند.
13. سوشی ماهی قزل آلا :: Masago
احتمالاً رایجترین نوع ماهی خام برای سوشی، علاوه بر ماهی تن، ماهی سالمون هم به صورت خام و هم کمی سرخ شده خوشمزه است. در حالی که انواع زیادی از ماهی قزل آلا وجود دارد، ماسونوسوکه یا شاه سالمون یکی از بهترین انتخاب ها برای سوشی در نظر گرفته می شود. شاه سالمون ترکیبی عالی از چربی و چاشنی دارد و آن را برای آماده سازی نیگیری عالی می کند.
جالب اینجاست که سوشی سالمون همیشه در ژاپن محبوب نبود. به طور سنتی ماهی سالمون را به صورت کبابی یا آب پز در سوپ و خورش مصرف می کردند. ماهی قزل آلا خام غیرقابل خوردن در نظر گرفته میشد و پر از انگلهای بالقوه زیادی بود که نمیتوان با خیال راحت خام خورد.
این در دهه 1980 زمانی که نروژ شروع به ارسال ماهی آزاد اضافی خود به ژاپن کرد، شروع به تغییر کرد. دولت نروژ با شرکت غذای منجمد ژاپنی Nishi Rei برای ترویج این ماده شریک شد و به زودی این کشور شروع به پذیرش ماهی قزل آلا به عنوان یک ماده برای سوشی کرد.
12. سوشی رول اژدها :: Dragon Roll
این رول سوشی به سبک آمریکایی معمولاً با میگو تمپورا، آووکادو، خیار و خرچنگ بدلی پر شده است که روی همه آن ها آووکادوی بیشتری و کمی سس اوناگی پر شده است. گنجاندن سس اوناگی (در آشپزی ژاپنی به مارماهیسانان بخصوص مارماهی ژاپنی گفته میشود). روی یک رول سوشی می تواند برای رستوران های ژاپنی تعجب آور باشد، اما این افزودنی شیرین و شور کاملاً تفاوت های کلی بین دستور العمل های سوشی آمریکایی و ژاپنی را نشان می دهد.
به گفته یوهی ماتسوکی، سرآشپز سوشی سوشی گینزا اونودرا (Sushi Ginza Onodera) ستارهدار میشلن، رستورانهای سوشی آمریکایی معمولاً به دنبال طعمها، سسها و رنگهای متنوعی روی سوشی خود هستند. در مقایسه، کام سوشی ژاپنی به سمت آماده سازی های ساده ای گرایش دارد که بر کیفیت مواد تشکیل دهنده تمرکز دارد.
بیشتر بخوانید: روز جهانی غذای تند؛ 26 دی – 16 ژانویه
11. سوشی ایکورا :: Ikora
علاوه بر ماهی واقعی، قلیه سالمون یا ایکورا نیز یکی از مواد تشکیل دهنده محبوب سوشی است. ایکورا در غذاهای ژاپنی بسیار ارزشمند است و طعم و بافتی متمایز دارد. بهترین راه برای توصیف قلیه، آبدار بودن آن است، با طعمی تمیز و شور که در دهان ظاهر می شود. معمولا تصور می شود که نام ایکورا از کلمه روسی برای تخم ماهی، “ikra” گرفته شده است، اگرچه در ژاپن ikura به طور خاص به آنهایی که از ماهی آزاد می آیند اشاره دارد.
قبل از این که ایکورا قابل خوردن شود ، چندین بار در آب شیرین شسته می شود. در مرحله بعد، این ماده در مخلوطی متشکل از سس سویا و ساکی (نوشابه ی الکلی ژاپنی که از تخمیر برنج به دست می آید قرار می گیرد. برای سوشی، ایکورا روی برنج سوشی ریخته شده و در جلبک پیچیده می شود. سوشی را گاهی اوقات با زرده تخم بلدرچین برای افزایش طعم و مزه دهان پر می کنند.
10. سوشی رول عنکبوتی :: Spider Roll
این رول با مزه سرگرم کننده یک نوع کلاسیک در تاریخ سوشی آمریکایی است. این رول پر از تکه های کامل خرچنگ پوسته نرم سرخ شده، آووکادو، خیار و گاهی مارچوبه یا تربچه است، این رول با استانداردهای سوشی دلچسب است. نام این رول به خاطر پاهای خرچنگ است که گاهی از سوشی بیرون میمانند و جلوهای شبیه عنکبوت ایجاد میکنند.
اگر تعجب می کنید که چگونه یک خرچنگ کامل و سرخ شده را می خورید، مهم است که به یاد داشته باشید که خرچنگ استفاده شده در این رول سوشی خرچنگ هایی با پوسته نرم هستند. Serious Eats توضیح میدهد که خرچنگها پوستاندازی میکنند تا جایگزین پوستههای قدیمیشان شوند و در این دوره حدود 30 درصد اندازه رشد میکنند. فرصت بسیار کوچکی برای صید خرچنگهای پوسته نرم وجود دارد، زیرا آنها فقط دو تا سه ساعت قبل از سفت شدن دوباره در این حالت باقی میمانند.
9. سوشی تاماگویاکی :: Tamagoyaki Roll
ماهی و صدف تنها جلوه های تزیینی سوشی نیستند. تاماگویاکی، یک املت ژاپنی، یکی از مواد تشکیل دهنده سوشی است که تخم مرغ ساده را برجسته می کند. در سوشی، تاماگویاکی را می توان روی برنج به عنوان نیگیری یا به تنهایی سرو کرد. بر خلاف املت های آمریکایی، املت های ژاپنی طعم شیرین تری دارند که حاصل شکر و میرین است که قبل از پختن به مخلوط تخم مرغ اضافه می شود.
علاوه بر چاشنی های استاندارد، برخی از سرآشپزهای سوشی دوست دارند خلاق باشند. مارکو موریرا از 15 شرق در توکویل در شهر نیویورک به Thrillist گفت که دوست دارند موادی مانند میگو پوره شده و یام کوهی را به تخم مرغ خود اضافه کنند. به دلیل طعم شیرین آن، بسیاری از سرآشپزهای سوشی مانند Tomoyuki Hayashi از سوشی AMANE ستارهدار میشلین، ترجیح میدهند تاماگویاکی را به عنوان آخرین غذای سوشی اوماکاسه بگنجانند و این را به غذای “دسر” سوشی تبدیل میکنند.
8. سوشی رنگین کمان رول :: Rainbow Roll
رول رنگین کمان رنگارنگ که در منوی اکثر رستورانهای سوشی در ایالات متحده یافت میشود، اساساً یک رول کالیفرنیایی ارتقا یافته است که روی آن تکههایی از ساشیمی و مواد دیگر (مانند آووکادو، ماهی سالمون، ماهی تن و دم زرد) است. این برشهای خام علاوه بر ایجاد «رنگین کمان»، لایهای از طعم و بافت را به رول سوشی متعادل میافزایند.
اگرچه بسته به اینکه چه کسی آن را تهیه می کند، ممکن است کمی متفاوت باشد، اما به طور کلی می توانید انتظار داشته باشید که یک رول رنگین کمانی دارای خرچنگ ، آووکادو و خیار باشد. مانند رول کالیفرنیا، رول رنگین کمان یک رول درون به بیرون است، به این معنی که برنج در لایه خارجی است که یک اختراع آمریکایی است. اگرچه مخترع این رول ناشناخته است، اعتقاد بر این است که در اواخر دهه 1960 یا اوایل دهه 1970 در منوها ظاهر شده است.
7. سوشی تورو :: Toro
مانند همه ماهیها، قسمتهای مختلف ماهی تن نیز حاوی چربی بیشتری نسبت به سایر ماهیها هستند. در حالی که آکامی بدون چربی خوشمزه است، برخی از دوستداران سوشی، تورو لوکس و غنی را ترجیح می دهند که از تکه های چرب تر ماهی تن بریده شده است.
دو بخش اصلی ماهی تن چرب وجود دارد: چوترو و اوتورو، که دومی چربتر است. یک لقمه تورو و به سرعت متوجه خواهید شد که این یک تجربه غذایی کاملاً متفاوت در مقایسه با ماهی تن بدون چربی است. Toro به دلیل بافت آب شدنی در دهانش ارزشمند است و فوراً برای دوستداران کره و چربی جذاب خواهد بود. برخی از خبرههای سوشی ماهی تن میگویند که طعم تورو بدون توجه به کیفیت ماهی تن یکسان است، برخلاف آکامی لاغر.
6. سوشی میگو :: Shrimp
ممکن است با تمپورا میگو آشنا باشید که در بسیاری از رول های سوشی به سبک آمریکایی استفاده می شود، و در عین خوشمزه بودن، غذای کاملا متفاوتی در مقایسه با میگو نیگیری است. در حالی که سوشی سبک آمریکایی عمدتاً دارای میگوی پخته است، غذاهای دریایی اغلب در ژاپن به صورت خام مصرف می شود. وقتی میگو به صورت خام سرو میشود، شیرینی طبیعی خود را بیشتر حفظ میکند و هم اومامی و هم بافت را افزایش میدهد
انواع مختلفی از میگوهای مورد استفاده در سوشی ژاپنی وجود دارد – مانند آما ابی، بوتان ابی و شیما ابی – که هر کدام طعم و بافت خاص خود را دارند. برخلاف سس تند مایو یا اوناگی که همراه با سوشی میگو در ایالات متحده است، سوشی میگوی خام را باید تنها با مقدار کمی واسابی و سویا میل کرد تا طعم طبیعی صدف ها را تحت تاثیر قرار ندهد.
5. سوشی یونی :: Uni
یک عنصر ارزشمند در سوشی، یونی (یا خارپشت دریایی) یک افزودنی نسبتاً مدرن است. در واقع، پس از جنگ جهانی دوم بود که سرآشپزهای سوشی ژاپنی شروع به پذیرش این ماده در سوشی در سراسر کشور کردند. این قطعات نرم، نارنجی و زبانی شکل (تنها بخشی از یونی که خوراکی است) دارای پیچیدگی منحصر به فردی هستند. از نظر طعم، یونی با کیفیت بالا باید خامه ای و اومامی، با شیرینی طبیعی و پر از نت های اقیانوسی شور باشد.
به گفته Sushi Modern، رایجترین روش برای سرو یونی در سوشی در gunkan-maki یا کشتی جنگی است که به دلیل ظاهری شبیه به قایق بزرگ نامگذاری شده است. برنج سوشی برای این رول به شکل یک توپ بلند است که جلبک دور آن پیچیده شده است و به شکل فنجانی در می آید. سپس یونی در بالای برنج قرار می گیرد که توسط جلبک احاطه شده است.
4. سوشی رول کالیفرنیا :: California Roll
یکی از محبوب ترین رول های سوشی در ایالات متحده، رول کالیفرنیا است که در ژاپن اختراع نشده است. طبق دایره المعارف بریتانیکا، رول کالیفرنیایی در دهه 1960 توسط سرآشپز سوشی ژاپنی ایچیرو ماشیتا در رستورانی در توکیو کایکان، رستورانی در توکیو کوچک لس آنجلس ساخته شد. با این حال، در مورد این ادعا اختلاف نظر وجود دارد. منابع دیگر ادعا می کنند که رول کالیفرنیا توسط هیدکازو توجو، رئیس رستوران توجو در ونکوور در کانادا ساخته شده است.
همه چیز در مورد رول کالیفرنیا دقیقاً برای جوانه های چشایی آمریکایی طراحی شده بود. در آن زمان، مردم ساکن ایالات متحده از خوردن ماهی خام و جلبک دریایی محتاط بودند. برای دور زدن این موضوع، دایره المعارف بریتانیکا می گوید ماشیتا ماهی خام را با خرچنگ پخته و آووکادو جایگزین کرد.
سرآشپز همچنین از تکنیک دیگری برای این خلقت استفاده کرد – رول “درون بیرون”. این در اصل یک سوشی است که با جلبک درون برنج سوشی رول میشود و به طور موثر جلبک دریایی را از مصرفکننده پنهان میکند. در حالی که رول های کالیفرنیا را می توان با خرچنگ Pacific Dungeness درست کرد، خرچنگ بدلی در اکثر نسخه ها به ماده اولیه پیش فرض تبدیل شده است.
3. سوشی کامپاچی :: Kampachi
کامپاچی یا عنبرجک بزرگتر، یک ماهی با طعم تمیز با بافتی زیبا و ترد و تعادل عالی چربی است. به گفته Savor Japan، کامپاچی یکی از بهترین ماهیها برای نیگیری است که در تابستان و اوایل پاییز بهترین مصرف را دارد. برای برخی از سرآشپزهای سوشی مانند ویلیام سلین از Masu Sushi & Robata در مینیاپولیس، مینهسوتا، کامپاچی یک ماهی سوشی است که در آمریکا دست کم گرفته شده است.
کامپاچی یک بافت خوب و سفت دارد، به علاوه، کمی شیرینی و کره به ترشی برنج اضافه شده است. به دلیل چربی طبیعی کامپاچی، این ماهی وقتی با مرکباتی مانند یوزو یا لیمو مایر (از طریق PBS) همراه شود، بسیار خوشمزه است.
2. سوشی سابا :: Saba
ماهی خال مخالی یا سابا که در ایالات متحده برای اکثر سوشی خواران کمتر ارزش گذاری شده است، برای هر طرفدار سوشی باید سفارش داده شود. برای بسیاری، ماهی خال مخالی میتواند یک عنصر تقسیمکننده باشد که به صورت روغنی، ماهی و پر از استخوان دیده میشود. اما زمانی که ماهی خال مخالی فوقالعاده تازه و بهدرستی آماده شود، میتواند خوشمزه باشد، با طعمی غنی و کرهای که در درجه دوم قرار ندارد.
ماهی خال مخالی به عنوان ماهی با طولانیترین سابقه در تولید سوشی، معمولاً قبل از تبدیل شدن به سوشی در نمک و سرکه ترشی میشود. سوشی مدرن توضیح میدهد که برخلاف افسانههای شهری، این ترشی برای از بین بردن انگلها انجام نمیشود. در عوض، این فرآیند برای افزودن طعم به ماهی خال مخالی است. سوشی ماهی خال مخالی اغلب با پیازچه رنده شده و زنجبیل به جای واسابی معمولی سرو می شود. طعم این مواد معطر با طعم چرب و به طور طبیعی شیرین ماهی خال مخالی هماهنگی کاملی دارد.
1. سوشی آکامی :: Akami
در حالی که طعم و مزه افراد ممکن است متفاوت باشد، نمی توان منکر تأثیر بزرگ ماهی تن در سوشی شد. علاوه بر محبوبیت، ماهی تن نیز به معنای واقعی کلمه بسیار بزرگ است. به عنوان مثال، ماهی تن آبی اقیانوس آرام می تواند به طول 10 فوت و وزن بالای 1000 پوند برسد (از طریق آکواریوم خلیج مونتری).
از آنجایی که ماهی تن بسیار بزرگ است، مانند گوشت گاو برشهای زیادی خرد میشود و برخی از تکههای آن چربتر از بقیه هستند. شاید تعجب آور باشد که سرآشپزهای سوشی ماهر ماهی تن (و سایر انواع ماهی) را بین دو تا 10 روز پیر می کنند تا حداکثر طعم اومامی را به نمایش بگذارند.
در حالی که قسمت های چرب ماهی تن بسیار ارزشمند است، بسیاری از سوشی ها به آکامی یا گوشت تن بدون چربی سوگند یاد می کنند. از آنجایی که این قسمت از ماهی، گوشت بدون چربی خالص است، آکامی باکیفیت دارای طبیعی ترین اومامی در مقایسه با سایر برش های ماهی تن است که کیفیت هر ماهی را به نمایش می گذارد. بیشتر آکامی مورد استفاده برای سوشی از پشت ماهی به دلیل بافت نرم تر و برتر آن در مقایسه با آکامی از شکم بریده می شود.
سوالات متداول در رابطه با سوشی
سوشی چیست؟
سوشی یک غذای ژاپنی است که از برنج حاوی سرکه، نوری (جلبک دریایی) و ماهی تهیه میشود. معمولاً با توجه به نوع ماهی، میتواند شامل مواد دیگری مانند خیارشور، آووکادو، گوجه فرنگی، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه باشد.
آیا سوشی یک غذای سالم است؟
سوشی یکی از غذاهای سالم و خوشمزه است. ماهی، نوری و برنج سه مؤلفه اصلی سوشی هستند و تمامی این مواد حاوی ویتامین ها، اسیدهای چرب امگا-۳، پروتئین و فیبر هستند. با این حال، باید مراقب باشید که چندین قاشق سوشی حاوی مقدار قابل توجهی نمک و شکر هستند. همچنین، برخی مواد اضافی مانند سس سویا و مایونز که ممکن است باعث افزایش کالری و چربی در سوشی شوند، باید به میزان کمتری مصرف شوند.
آیا سوشی در تغذیه ورزشکاران مفید است؟
بله، سوشی میتواند در تغذیه ورزشکاران مفید باشد. ماهی در سوشی حاوی پروتئین، ویتامین D و اسیدهای چرب امگا-۳ است که برای سلامتی استخوانها و حفظ عملکرد عضلات بسیار مهم هستند.
آیا سوشی برای بیماران با گلوتن حساسیت مناسب است؟
بسته به نوع سوشی، ممکن است حاوی گلوتن باشد. برای بیماران با حساسیت گلوتن، سوشی با مواد جایگزین گلوتندار مانند برنج بدون گلوتن، سس سویا بدون گلوتن تهیه میشود. در این صورت، سوشی برای بیماران با حساسیت گلوتن قابل مصرف است.