برای داشتن آشپزخانه‌ای دیدنی و محصور و البته باتوجه به رفع نیاز و بودجه ، نیازمند به وجود سینک ظرفشویی با امکانات مناسب می‌باشیم. درواقع پس از یخچال و اجاق گاز که قلب تپنده آشپزخانه هستند ، انتخاب بهترین سینک ظرفشویی هم از جمله مهم‌ترین ارکان اساسی آشپزخانه می‌باشد و می‌تواند به زیبایی آشپزخانه شما بیفزاید. حال سوال این است که بهترین سینک ظرفشویی کدام است و انواع سینک ها کدامند؟

برای رسیدن به بهترین جواب تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت انتخاب سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی یکی از پرکاربردترین لوازم آشپزخانه است. شما روزانه چندین‌بار از سینک ظرفشویی برای شستن ظروف، میوه و سبزیجات و سایر کارهای آشپزخانه استفاده می‌کنید. بنابراین، انتخاب نوع سینک ظرفشویی مناسب بسیار مهم است.

‌سینک ظرفشویی باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا بتواند به مدت طولانی برای شما کار کند. همچنین، سینک ظرفشویی باید با دکوراسیون آشپزخانه شما مطابقت داشته باشد.

انواع سینک ظرفشویی از لحاظ جنس

این روز‌ها بسیاری از افراد تصور می‌کنند که سینک ظرفشویی فقط در مدلی محدود به بازار عرضه می‌شود ، اما جالب است بدانید انواع و اقسام سینک ظرفشویی در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف به بازار عرضه می‌شوند. البته اکثر افراد در هنگام خرید سینک روکار یا توکار، ویژگی‌هایی را مد نظر دارند که متناسب با ابعاد سینک ظرفشویی، در تلاش برای یافتن بهترین گزینه هستند. حال در این مقاله انواع سینک ظرفشویی را باهم بررسی می‌کنیم:

  • سینک ظرفشویی استیل: سینک استیل محبوب‌ترین نوع سینک ظرفشویی می‌باشد. دوام بالا از مهم‌ترین ویژگی‌های سینک استیل است و همچنین دربرابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم هستند و تمیز کردن آن هم به آسانی انجام می‌شود.
  • سینک ظرفشویی گرانیتی: سینک گرانیتی امروزه بسیار محبوب شده است و برخلاف صفحات گرانیتی که عموما از ۱۰۰ درصد گرانیت تشکیل شده‌اند، سینک‌های گرانیتی معمولا از ترکیبی از سنگ طبیعی و رزین تشکیل شده‌اند. سینک‌های گرانیتی می‌توانند در برابر استفاده زیاد مقاوم باشند و علاوه بر آن به جذابیت بصری آشپزخانه نیز کمک می‌کنند.
  • سینک ظرفشویی چینی: سینک ظرفشویی چینی از سرامیک ساخته شده است و ظاهری زیبا و شیک دارد و همچنین دربرابر حرارت و ضربه مقاوم هستند و تمیز کردن آن نیز آسان می‌باشد.
  • سینک ظرفشویی کورین: سینک ظرفشویی گرانیتی از ترکیب سنگ گرانیت و رزین ساخته شده است. این نوع سینک‌ها از مقاومت و دوام بالایی برخوردار هستند و در برابر خراش و لکه مقاوم هستند. همچنین، تمیز کردن سینک گرانیتی نیز آسان است.
  • سینک ظرفشویی سنگی: سینک ظرفشویی سنگی از سنگ طبیعی مانند گرانیت یا مرمر ساخته شده است. این نوع سینک‌ها از ظاهری زیبا و شیک برخوردار هستند، اما از مقاومت بالایی در برابر ضربه و خراش برخوردار نیستند.

همانطور که میدانید انتخاب بهترین نوع سینک ظرفشویی به عوامل مختلفی مانند نیاز، بودجه و سلیقه شما بستگی دارد. هرنوع جنس سینک ظرفشویی دارای مزایا و معایب خاص خود است ، بنابراین انتخاب جنس مناسب باید باتوجه به عواملی مانند استحکام ، ظاهر ، مقاومت در برابر حرارت و خراش ، آسانی در نظافت و سلامتی مدنظر انجام شود.

دراینجا ما به شما انواع سینک ظرفشویی استیل از برند تایسز را معرفی میکنیم، این سینک استیل یک انتخاب بسیار مناسب برای آشپزخانه شما خواهد بود. این محصول با ترکیب کیفیت بالا، طراحی مدرن و امکانات اضافی، می‌تواند نیازهای شما را به طور کامل برآورده کند.

چرا سینک ظرفشویی استیل تایسز؟

  • استیل به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی، لکه و حرارت، یکی از بهترین گزینه‌ها برای سینک ظرفشویی است. همچنین تمیز کردن آن بسیار آسان بوده و ظاهری مدرن و شیک به آشپزخانه می‌دهد.
  • نولید این سینک‌ها برگرفته از تکنولوژی تولید آلمان است، چرا که آلمان به عنوان یکی از پیشروترین کشورهای جهان در زمینه تولید محصولات صنعتی شناخته می‌شود. بنابراین، تکنولوژی تولید آلمانی معمولاً نشان‌دهنده کیفیت بالا، دقت در ساخت و استفاده از مواد اولیه مرغوب است.
  • دارای عمق بیشتر نسبت به سایر انواع سینک‌‌های استیل موجود در بازار.
  • دارای گارانتی 24 ماهه و برگه ضمانت کیفیت محصول جهت تعمیر یا تعویض آن در صورت بروز هرگونه مشکل.
  • قیمت مناسب و اقتصادی.
  •  سینی کششی شده جهت جلوگیری از ریزش آب بر روی سطح کابینت.
  • ضخامت استیل 8 میلی‌متری که نشان‌دهنده کیفیت بالای محصول و مقاومت آن در برابر ضربه و تغییر شکل است.

انواع سینک ظرفشویی از لحاظ اندازه

برای اینکه بتوانید یک سینک جدید ظرفشویی مناسب انتخاب کنید ابتدا باید ابعاد محل قرارگیری سینک خود را بدانید، زیرا سینک‌ها از نظر ابعاد باهم متفاوت هستند و همچنین سینک ظرفشویی شما باید باتوجه به فضای آشپزخانه انتخاب شود. نکته دیگر اینکه سینک‌ها از نظر تعداد لگن و نوع آرایش آن با یکدیگر متفاوت‌اند همچنین در میزان عمق لگن نیز متنوع هستند.

سینک ظرفشویی تک لگن سینک ظرفشویی تک لگن ساده ترین نوع سینک ظرفشویی است. این نوع سینک ها برای آشپزخانه های کوچک مناسب هستند.

  • سینک ظرفشویی دو لگن: سینک ظرفشویی دو لگن از دو لگن مجزا تشکیل شده است.  سینک‌های دو لگن یکی از پرطرفدارترین سینک‌های آشپزخانه هستند که هم فضای کافی برای شست و شوی ظروف بیشتر و بزرگتر به شما می‌دهند و هم می‌توانید همزمان به دیگر فعالیت های آشپزی خود مشغول باشید. البته ناگفته نماند که ابعاد سینک دو لگن لزوما برای هردو لگن یکسان نیست. انتخاب با خود شماست و می‌توانید یک لگن را بزرگتر و دومی را کوچکتر انتخاب کنید.
  • سینک ظرفشویی سه لگن: سینک ظرفشویی سه لگن از سه لگن مجزا تشکیل شده است. این نوع سینک‌ها برای آشپزخانه‌های بزرگ و پرکار مناسب هستند و قاعدتا انجام کارهای آشپزی و شست و شوی ظروف راحت‌تر می‌باشد.

مهم‌ترین مسئله! طراحی و نوع نصب

سینک ها از نظر نوع نصب به سینک توکار و سینک روکار تقسیم می‌شوند. علاوه بر این دو مدل ، چندسالی است که سینک‌های زیرکار یا زیرکورین هم وارد بازار شده‌اند. انتخاب بین این 3 مدل سینک ظرفشویی کاملا سلیقه ای است ، اما هرکدام از سینک های توکار ، روکار و زیرکار مزایا و معایب خاص خود را دارند.

تعریف سینک روکار و مزایا و معایب آن:

انواع سینک ظرفشویی روکار در بیشتر در آشپزخانه‌ها به چشم می‌خورد و از اولین انتخاب‌ها محسوب می‌شود. سینک روکار در واقع روی صفحه کابینت نصب می‌شود و بسته به نوع و اندازه کانتر باید تنظیم شود. سینک روکار تنوع زیادی دارد و می‌توانید نسبت به شرایط و چیدمان آشپزخانه آن را انتخاب کنید.

به طور کلی رایج‌ترین سبک سینک ظرفشویی، سینک روکار است. لبه سینک روکار روی پیشخوان قرار می‌گیرد و بهتر است با سطح صفحه کابینت تراز باشد تا یکدستی و هماهنگی بیشتری در محیط ایجاد کند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب انواع سینک روکار می‌پردازیم.

مزایای سینک ظرفشویی روکار :

  • مقرون به صرفه و ارزان قیمت
  • بادوام و مقاوم
  • نصب راحت
  • تنوع بالا
  • تعویض و جابجایی آسانتر در هر زمان
  • عدم دردسر احتمالی باد کردن کابینت ها به خاطر نفوذ آب
  • تمیز کردن و خشک کردن سینک بدون نیاز به وقت طولانی

معایب سینک ظرفشویی روکار:

  • یکدست نشدن با کانتر آشپزخانه
  • امکان ست شدن با دیگر لوازم خانگی را ندارد
  • فقط در نوع استیل وجود دارد و نمونه شیشه ای , گرانیتی و.. وجود ندارد

تعریف سینک توکار و مزایا و معایب آن:

همان‌طور که از نام آن پیداست، نصب این دسته از سینک‌ها به‌صورت توکار است. درواقع این مدل سینک‌ها درون کانتر کابینت‌ها قرار گرفته و نصب می‌شوند. سینک های توکار مانند سینک‌های روکار است با این تفاوت که به جای این که لبه سینک روی سطح کابینت قرار بگیرید، کمی از رویه‌ی کابینت تراشیده شده و سپس سینک روی آن نصب می‌شود. در این مدل نصب سینک و سطح کابینت تراز شده و به صورت برابر در کنار هم قرار می‌گیرند. زیبایی و ظرافت سینک‌های توکار نسبت به سینک های روکار بیشتر است. در مدل سینک توکار، لگن سینک داخل فضای کابینت نصب می‌شود و هیچ لبه‌ای از بیرون دیده نمی‌شود.

مزایا سینک ظرفشویی توکار:

  • تنوع بالای این محصول
  • تاثیر مثبت در زیبایی آشپزخانه
  • با دوام و مقاوم
  • قابل نصب بر روی انواع کابینت
  • نداشتن محدودیت در اندازه گیری محل نصب

معایب سینک ظرفشویی توکار:

  • نیاز به خشک کردن کابینت به علت وجود صفحه استیل که روی صفحه کابینت را می پوشاند 
  • تعویض و جابه‌جایی آن کمی دشوار است
  • اگر به درستی نصب و آب‌بندی نشود ، ممکن است آب به داخل کابینت نفوذ کند

تعریف سینک ظرفشویی زیرکار و مزایا و معایب آن:

انواع سینک‌ هایی که ما همواره با آن‌ها آشنایی داشته‌ایم، روی بستری که اکثرا MDF بوده‌اند نصب می‌شدند. بدون شک نمونه‌های اولیه سینک‌ها را به یاد دارید که پس از نصب شدن، تمام عرض سطح را  پوشش می‌دادند. مزیتی که این نوع سینک‌ها داشتند، جلوگیری از ریختن آب روی سطح زیرین بود که اگر ام دی اف یا پی وی سی می‌بود، ممکن بود باد کرده و از زیبایی آن کاسته شود.

طراحان و مدیران خلاق فعال در زمینه سینک ظرفشویی تصمیم به زیباتر و دل‌نوازتر کردن سینک‌های خود گرفتند؛ بدین صورت که بر خلاف نمونه‌های قبلی، دیگر تمام عرض سطح را پوشش نمی‌دادند. وسط صفحه‌ای که قرار بود سینک بر روی آن نصب شود، برش می‌خورد و با رعایت فاصله‌ای از ابتدا و انتهای سطح بستر نصب می‌شد. امروزه نیز بسیاری از سینک‌ها به همین روش نصب می‌شوند که زیبایی و سادگی آن‌ها زبان زد است. اما اگر به شما بگوییم که از این هم می‌توان زیباتر بود، با خود چه فکری می‌کنید؟

در همین حوالی بود که ایده سینک زیرکار به ذهن طراحان آمد. سینک زیرکار در واقع نوعی از سینک ظرفشویی است که بر خلاف نمونه‌های دیگر، لبه‌های آن زیر سطح کانتر آشپزخانه نصب می‌شود، گویی سینک مانند جزیره‌ای شناور است که بر روی کانتر قرار دارد. به این ترتیب، سطح کانتر به طور کامل سینک را احاطه می‌کند و ظاهری یکپارچه به خود می‌گیرد.

یکی از دلایل محبوبیت بسیار این نوع از سینک‌ها، جلوه ساده و در عین حال مدرن و لوکسی است که به آشپزخانه شما می‌دهد.

مزایا سینک ظرفشویی زیرکار :

  • تنوع بالا در طراحی
  • ظاهری شیک و مدرن
  • استفاده بهتر از فضای آشپزخونه
  • جلوگیری از ریزش آب
  • آسودگی در تمیز کردن

معایب سینک ظرفشویی زیرکار:

  • بالا بودن قیمت آن نسبت به سایر انواع سینک های دیگر
  • نصب حرفه ای و دشوار

یکی از دلایل محبوبیت بسیار این نوع از سینک‌ها، جلوه ساده و در عین حال مدرن و لوکسی است که به آشپزخانه شما می‌دهد.

چند تفاوت سینک‌های روکار و توکار:

همان‌طور که تا الان متوجه شدیم، برای انتخاب سینک ظرفشویی مناسب، مدل‌های متفاوتی وجود دارند که هرکدام از آن‌ها متعلق به دسته متفاوتی هستند. درواقع برای انتخاب سینک مناسب برای آشپزخانه خود، دو دسته اصلی وجود دارند که متشکل از سینک‌های توکار و روکار می‌باشند.

اما برای آن‌که انتخابی ایده‌آل داشته باشیم بهتر است تفاوت سینک روکار و توکار را بیش‌تر بشناسیم؛ بدین ترتیب متوجه می‌شویم ویژگی‌های کدام یک از آن‌ها برای آشپزخانه‌مان کارامدتر هستند. بنابر این اگر برای شما نیز سوال است که سینک توکار یا روکار را انتخاب کنید، توجه شما را به ادامه این مطلب جلب می‌کنیم. 

تفاوت در نصب: اولین تفاوتی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، حالت نصب این دو مدل سینک است. همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم نصب این دو مدل از هم متفاوت هستند، و می‌توان گفت سرمنشأ تفاوت‌های این دو نیز می‌باشد. درواقع سینک‌های روکار در قسمتی از کانتر کابینت‌ها به‌صورت سرتاسری جای گرفته و لبه‌های آن کاملا قابل رویت هستند. سینک‌های روکار تا قسمت دیوار نیز ادامه پیدا خواهند کرد. این درحالی‌است که سینک‌های توکار درون کانتر قرار می‌گیرند و لبه‌های آن پیین‌تر از سطح صفحه کابینت (به‌صورتی که قابل رویت نباشند) قرار خواهند گرفت.

تفاوت در زیبایی: معمولا سینک‌های توکار جلوه‌ای زیباتر را نسبت به مدل‌های روکار به محیط آشپزخانه می‌بخشند. دلیل این موضوع نوع نصب آن‌ها است ، درحقیقت وقتی که سینک‌های روکار میان دو تکه کانتر قرار می‌گیرند، عضوی متفاوت به‌نظر خواهند رسید. این درحالی‌است که سینک‌های توکار به‌دلیل آن‌که درون کانتر کابینت قرار می‌گیرند و میان آن جدایی ایجاد نمی‌کنند، مانند آن می‌شوند که انگار جزئی از خود آن صفحه کابینت هستند! بنابر این مدل‌های توکار حس و حالی مطلوب‌تر را برای مصرف‌کننده ایجاد خواهند کرد.

تفاوت در به‌روز بودن: فرق سینک توکار و روکار نیز در به‌روز بودن آن‌ها می‌باشد. سینک‌های توکار مدل‌های جدیدتر و مدرن‌تری در دنیای سینک‌های ظرفشویی محسوب می‌شوند. علاوه‌برآن نیز ویژگی توکار بودن آ«ن‌ها حالتی مینیمال به آن‌ها خواهد بخشید و زیادی از حد در چشم نخواهند بود! درنتیجه ظاهری به‌روزتر را نسبت به مدل‌های روکار به آشپزخانه می‌بخشند.

تفاوت ابعاد: ابعاد کاملا در مدل‌های مختلف سینک‌ها مانند سایر محصولات، متغیر هستند. اما به‌طور کل سینک‌های روکار به‌دلیل آن‌که از جلو تا انتها به چسبیده به دیوار نصب می‌شوند، ابعاد بزرگ‌تری نسبت به سینک‌های توکار خواهند داشت؛ چراکه مدل‌های توکار برای قرارگیری در درون صفحه کابینت باید ابعاد کوچک‌تری داشته باشند.

تفاوت تنوع: هردو گروه روکار و توکار دارای مدل‌های متنوعی هستند که افراد را با سلایق مختلف مجذوب خود می‌کنند. اما اگر نگاهی دقیق‌تر به تنوع مدل‌های هریک از این گروه‌ها کنیم، متوجه می‌شویم که مدل‌های توکار نسبت به روکار دارای تنوع جنسی، شکلی و رنگی بیش‌تری هستند! درحقیقت سینک‌های روکار تنها از جنس‌های استیل موجود هستند، اما مدل‌های توکار از جنس‌های دیگر مانند گرانیت نیز وجود دارند.

تفاوت در نگهداری: نقطه دیگری که فرق سینک توکار و روکار را آشکار می‌کند، نحوه نگهداری آن‌ها است. درحقیقت هنگام باز کردن شیر ظرفشویی در یک سینک توکار، احتمال پاشش آب برروی صفحه کابینت بسیار زیاد است؛ که این موضوع خود یکی از معایب سینک توکار است. دلیل این موضوع هم آن است که سینک توکار در داخل کانتر کابینت قرار گرفته و لبه‌های آن زیر سطح صفحه قرار می‌گیرد.پ

بنابراین جایی برای پاشش آب برروی خود سینک نخواهد بود و برروی صفحه آب می‌ریزد. این در صورتی است که استفاده از سینک‌های روکار دیگر این مشکل را نخواهند داشت و شما نیازی به تمیزکاری صفحه کابینت اطراف آن ندارید! چراکه این مدل سینک‌ها لبه‌هایی دارند که درست یک فضایی را در بین دو قسمت کانتر به خود اختصاص می‌دهند، بنابر این آب بیش‌تر برروی خود سینک خواهد پاشید.

تفاوت در ماندگاری:  همانطور که در مطلب قبلی خوانده‎اید ، نگهداری از سینک‌های توکار کمی سخت‌تر خواهد بود؛ چراکه مدام باید آب پاشیده شده برروی صفحه کابینت را خشک کنید. در پی این موضوع اگر آب پاشیده شده زیاد بماند و به داخل صفحه کابینت نفوذ کند، باعث خراب شدن آن خواهد شد! بنابراین ماندگاری کم‌تری خواهد داشت. درواقع منظور از ماندگاری در این بخش، ماندگاری کانتر کابینت با استفاده از سینک روکار یا توکار است؛ که نتیجه می‌گیریم با استفاده از سینک‌های توکار ممکن است ماندگاری صفحه کابینت کم‌تر شود! 

تفاوت در تعویض: در نکته های قبلی گفتیم که نصب سینک ظرفشویی‌های توکار کمی دشوارتر از مدل‌های روکار هستند. این موضوع باعث شده است تا مورد دیگری در فرق سینک توکار و روکار به‌وجود بیاید. درواقع زمانی که بخواهید سینک‌های توکار را تعویض کنید، برداشتن و جابه‌جایی آن سخت‌تر و زمان‌برتر خواهد بود. این درحالی‌است که سینک‌های روکار راحت‌تر جابه‌جا می‌شوند!

تفاوت در قیمت: یکی از مهم‌ترین عوامل در تفاوت سینک روکار و توکار قیمت است، چیزی که می‌تواند در تصمیم‌گیری ما نیز بسیاز تاثیرگذار باشد! درواقع باید گفت که به‌دلیل تنوع در جنس و به‌روز بودن سینک‌های توکار، معمولا قیمت بیش‌تری نسبت به مدل‌های روکار دارند. از طرفی دیگر نصب مدل‌های توکار این محصول کمی دشوارتر از مدل‌های روکار است، بنابر این ممکن است نیاز به پرداخت هزینه نصب بیش‌تری باشید!

کلام آخر

در این مقاله، ما به بررسی انواع سینک ها پرداختیم و به طور جامع  و مختصر به تحلیل هرکدام از انواع سینک ها اشاره کردیم.

در آخر لازم به ذکر است که گفته شود انتخاب سینک سلیقه‌ای می‌باشد، اما یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در هنگام خرید سینک ظرفشویی به آن دقت کنید، قیمت سینک ظرفشویی است. درواقع اگرچه انواع مختلفی از سینک های ظرفشویی تولید می‌شوند، اما در هنگام خرید قیمت می‌تواند بسیار تعیین کننده باشد.